Pilav van quinoa met mango en macadamianoten & in oosterse boter gebakken portobello's

Hoofdgerecht voor 4 personen - Bereiden: ca. 30 minuten - Wachttijd: 2 uur.

Ingrediënten

  • 1 pak quinoa
  • 50 gr blanke rozijnen
  • 1/2 dl Custoza Cà del Magro
  • 1 mango
  • 75 gr grofgehakte macadamianoten
  • 1 gesnipperde witte ui
  • 2 tl fijngehakte gemberwortel
  • 2 el fijngehakte verse koriander-blaadjes
  • 1 el olijfolie
  • zout
  • 4 portobello’s
  • 1 fijngehakte knoflookteen
  • 1 tl kerriepoeder
  • 50 gr gezouten boter
  • olie

Bereiden
Pilav

  • Kook 1 pak quinoa (275 gram) volgens gebruiksaanwijzing en laat eventueel afkoelen.
  • Week 50 gram blanke rozijnen in 1/2 deciliter Monte del Frá Custoza Cà del Magro.
  • Schil 1 mango (ca. 600 gram) en snijd hem in blokjes.
  • Rooster 75 gram grofgehakte macadamianoten lichtbruin in een droge koekenpan.
  • Verhit 1 eetlepel olijfolie in een wok. Fruit hierin 1 fijngesnipperde witte ui en 2 theelepels fijngehakte gemberwortel.
  • Voeg de quinoa toe en roerbak ca. 3 minuten.
  • Schep de macadamianoten, mango, rozijnen met weekvocht en 2 eetlepels fijngehakte verse korianderblaadjes door de quinoa.
  • Breng op smaak met zout.

Portobello’s en oosterse boter

  • Meng 1 fijngehakte knoflookteen en 1 theelepel kerriepoeder door 50 gram gezouten boter.
  • Roer de boter glad en luchtig. Zet de boter minstens 2 uur apart om de smaak te laten intrekken.
  • Snijd de portobello’s in grove stukken. Schenk er kokend water op, laat 10 seconden staan en giet ze meteen weer af. Dep ze droog.
  • Verhit een grillpan.
  • Bestrijk hem met olie.
  • Rooster de portobello’s totdat ze aan alle kanten een grillruitje hebben.

Serveren
Schep de quinoa op 4 warme borden. Leg de geroosterde portobello’s erop en ernaast. Bestrijk ze ruimschoots met de oosterse boter. Geef er eventueel nog een rucolasalade bij.

Wijn-spijs: Monte del Frá Custoza Cà del Magro
De aroma’s van exotisch fruit in de wijn combineren mooi met de mango in de pilav en de kerrie in de oosterse boter. De milde citruszuren houden het geheel aangenaam fris.


Monte del Frà Custoza Superiore Cà del Magro 2021

Krachtige droge witte wijn uit Italië, met een aroma van geel fruit en anijs. De volle, romige smaak komt goed tot z'n recht in combinatie met fijne visgerechten of romige pasta. 

92
James Suckling
2022
JamesSuckling.com: 92 punten

Sliced peaches, pears, fennel and honeycomb on the nose, alongside sea shells and chamomile. It’s medium- to full-bodied, creamy and layered, with tasty ripe fruit elevated by a fresh salinity.
92
Falstaff
2022
Falstaff: 92 punten

In der Nase einladend nach eingelegter Ananas, dezent nach Aprikose und Orangenblüten. Am Gaumen spannungsgeladen und mit Körper, schönes Säurespiel und süßer Fruchtschmelz, im Ausklang wieder Orange
91
Decanter
2022
Decanter: 91 punten

Textural, sapid and structured, with crisp acidity and a stony, limey finish, this is simply a brilliant white you won't be able to put down.
17,5
Jancis Robinson
2022
JancisRobinson.com: 17,5 punten

The texture is so smooth that it almost feels weighty. Tense, mineral-stony finish. Stunning transparency. A wine that never fails to thrill me. Marica Bonomo has done it again. VGV
Even geduld a.u.b.