Wijn is in wezen niets anders dan vergist sap van versgeoogste druiven – en dat is ook de wettelijke definitie ervan – maar is in de praktijk toch wel iets gecompliceerder. Eigenschappen als type, kleur, stijl en smaak zijn afhankelijk van factoren als terroir (de optelsom van natuurlijke factoren als bodem, klimaat en ligging), teeltwijze, opbrengst, manier van wijnmaken en commerciële overwegingen, die allemaal samen leiden tot een eindeloze variatie. Mede daarom is er geen enkele andere drank die zo tot de verbeelding van gebruikers spreekt als wijn. De wereldwijde wijnproductie bedraagt jaarlijks ongeveer 275 miljoen hectoliter. Ongeveer de helft daarvan komt uit de drie grootste Europese wijnlanden: Italië, Frankrijk en Spanje.
De Reserva das Pedras wijnen worden geproduceerd in de oude wijngaarden die in 1986 zijn geplant op het duizend jaar oude terroir van Charneca. Ze hebben groot respect voor het erfgoed van deze iconische wijngaarden, die staan op de plek waar de rivier de Tejo vroeger stroomde.
De druiven worden ontsteeld en vergist in stalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 25 °C gedurende 8-10 dagen. De maceratie op de schillen duurt 15-18 dagen, dit is noodzakelijk voor een betere de extractie van aroma’s en om zo de natuurlijke tannines van de wijn te verbeteren.
Ontsteelde en zacht geperste druiven worden gevinifieerd volgens het traditionele “ondergedompelde dop” systeem, zorgvuldig gecontroleerd om delicate tannines en rassen fruit te extraheren kenmerken. De gisting en maceratie duren 12/15 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van maximaal 28°C.
De Quattro Quarti Bianco is een blend van vier verschillende Grillo’s uit verschillende delen van Trapani. De wijn is vol van smaak, met alle fijne facetten, fris, aromatisch en perfect voor bij het eten.
Met gepaste trots willen wij u dan ook laten weten dat onze Rosé Côtes & Mer van Château des Bormettes als winnaar in de categorie 15 tot 20 euro (consumentprijs) uit de bus is gekomen bij het “Rosé Wijnconcours” van Perswijn.
To commemorate The coronation of His Majesty King Charles III
Onze eigen wijn is er weer! Door ons geblend, door Quinta da Alorna gebotteld. Een prachtige blend van Touriga Nacional, Castelao, Cabernet Sauvignon, Tinta Roriz en Syrah.
Château Corbin is een van de oudste domeinen in Saint-Emilion. De funderingen van het kasteel dateren van de 15de eeuw en volgens de legende was Corbin een strategische vesting van de Zwarte Prins.
Orestiadi Ludovico is een cru gemaakt en gedoopt ter ere van Ludovico Corrao, een voorbeeldige, eenvoudige en elegante man die dol was op de geuren en kleuren van het leven en die zijn gebied van herkomst een levendige boost gaf.
Een juweeltje dat maar weinig wijnhuizen op de “Muntagna” gemeen hebben: de Moscato dell’Etna passito. Waarvan de druiven groeien in de wijngaarden die het meer van La Gelsomina omarmen, en ze worden gekust door de eerste ochtendzon.
Flesinhoud: 500 ml
Orestiadi Ludovico is een cru gemaakt en gedoopt ter ere van Ludovico Corrao, een voorbeeldige, eenvoudige en elegante man die dol was op de geuren en kleuren van het leven en die zijn gebied van herkomst een levendige boost gaf.