Wat betreft de omvang van de druivenaanplant is Italië het derde wijnland van Europa, maar qua productievolume is het regelmatig het grootste. Opvallend aan Italië is dat alle delen van het land wijnbouw kennen: van de Alpen in het hoge noorden tot de Etna op Sicilië in het diepe zuiden. In het laatste kwart van de twintigste eeuw heeft het land een grote inhaalslag gemaakt op het gebied van wijnbouw- en wijnmaaktechniek en belandde een aantal wijnen, zoals Barolo, in de wereldtop.
Italië, met zijn zeer lange en boeiende wijnbouwgeschiedenis, heeft een enorm groot aantal eigen druivenrassen, waarvan de meeste alleen in bepaalde regio’s voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan nebbiolo, die alleen in Piemonte gedijt. Die veelheid aan druivenrassen, maar ook aan terroirs zorgt samen met de enorme creativiteit van producenten voor een geweldige diversiteit binnen het Italiaanse wijnaanbod.
De op papier beste Italiaanse wijnen dragen een gecontroleerde herkomstbenaming in de vorm van een Denominazione di Origine Controllata (DOC), of de nog prestigieuzere Denominazione di Origine Controllata e Garantita (DOCG).
Een juweeltje dat maar weinig wijnhuizen op de “Muntagna” gemeen hebben: de Moscato dell’Etna passito. Waarvan de druiven groeien in de wijngaarden die het meer van La Gelsomina omarmen, en ze worden gekust door de eerste ochtendzon.
Flesinhoud: 500 ml
Orestiadi Ludovico is een cru gemaakt en gedoopt ter ere van Ludovico Corrao, een voorbeeldige, eenvoudige en elegante man die dol was op de geuren en kleuren van het leven en die zijn gebied van herkomst een levendige boost gaf.
Orestiadi Ludovico is een cru gemaakt en gedoopt ter ere van Ludovico Corrao, een voorbeeldige, eenvoudige en elegante man die dol was op de geuren en kleuren van het leven en die zijn gebied van herkomst een levendige boost gaf.
Het landgoed Fattoria La Braccesca, met een totale oppervlakte van meer dan 508 hectare, bestaat uit twee verschillende wijngaardblokken. De historische kern van het landgoed is 103 hectare grond, is gelegen in de gemeente Montepulciano, terwijl het andere blok, met ongeveer 237 hectare aan wijngaarden, aan de voet van de heuvels ligt bij de stad Cortona.
Aglianico del Vulture DOC staat voor een specifiek wijngebied in Basilicata met een vulkanische bodem. Perfecte omstandigheden voor de Aglianico druif en daardoor erkend als kwalitatief hoogstaand gebied.
De druiven voor deze wijn zijn hand geplukt in geselecteerde wijngaarden. De beste druiven zijn gekozen. De rijping vindt voor 60% plaats in RVS tanks en 40% in gebruikte vaten voor 10 maanden.
Fantini Group is een jong bedrijf dat in een paar jaar, dankzij een beleid dat telkens op zoek is naar de hoogste kwaliteit en marketing, is uitgegroeid tot een de toonaangevende exportbedrijven in Zuid-Italië met een productie van bijna 13 miljoen flessen.
Collefrisio Primitivo wijnen komen uit de beroemde Salento regio, waar eersteklas flessen worden geproduceerd. Salento is een geografisch gebied in het uiterste puntje van Apulië in Zuid-Italië. Salento wordt al lang geassocieerd met oude legendes.
In & Out Collefrisio Limited Edition (Balck) is een zeer gelimiteerde wijn. De druiven komen uit van de wijngaarden die al vele jaren worden geselecteerd door Collefrisio. Kleur: De wijn heeft een donkere granaatrode kleur met een paarse reflectie.
De mousserende traditionele wijn Le Cave della Guardiuccia Brut Rosé verovert op het eerste gezicht met zijn kristalheldere roze kleur.
KLIMAAT & TERROIR: De druiven voor de Barolo Monvigliero zijn afkomstig uit de Monvigliero cru in de gemeente Verduno. De bodem bestaat hier voornamelijk uit kalksteen en krijt. VINIFICATIE: De wijn wordt vergist in betonnen wijnvaten waarna hij 24-36 maanden rijpt in grote eikenhouten vaten.
Magnolia witte wijn is een frisse geur van de zomer, een levendige zon aan zee. De passie voor de blend bij Antonio en Amedeo gaf leven aan deze originele en boeiende witte wijn.
De druiven worden ontsteeld en vergist in stalen tanks bij een gecontroleerde temperatuur van 25 °C gedurende 8-10 dagen. De maceratie op de schillen duurt 15-18 dagen, dit is noodzakelijk voor een betere de extractie van aroma’s en om zo de natuurlijke tannines van de wijn te verbeteren.
Ontsteelde en zacht geperste druiven worden gevinifieerd volgens het traditionele “ondergedompelde dop” systeem, zorgvuldig gecontroleerd om delicate tannines en rassen fruit te extraheren kenmerken. De gisting en maceratie duren 12/15 dagen bij een gecontroleerde temperatuur van maximaal 28°C.