Stamp de erwten voor de burger tot een grove puree en meng in een kom grondig met de quinoa, ei, eiwit, rijstebloem, 2 eetlepels olie, zout en peper.
Vorm kleine, platte hamburgertjes van het mengsel.
Verwarm de overige olie in een grote antiaanbakpan op matig vuur en bak, in porties, in drie tot vier minuten aan iedere kant. Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Meng alle ingrediënten voor de dip en breng op smaak met zout en peper.
Serveer de burgers met daarop een dot van de dip. Knijp als laatste de citroen uit over de burger en garneer met een blaadje munt.
Frisse, mousserende witte wijn uit Spanje, met de geur van sappig fruit. Door de evenwichtige, zachte smaak is deze wijn heel geschikt als aperitief of als sorbet met citroenijs.
90
James Suckling
JamesSuckling.com:
90
punten
A good, fruity Cava brut, showing green apples, minerals and chalk. Creamy bubbles on the palate with tangy flavors and an appetizing, zesty finish. Generous and well-balanced.
8,5
Hamersma
De Grote Hamersma:
8,5
De klassieke cavacombinatie. Presteert ook conform verwachtingen (en zelfs daarboven): smeuïge mousse, sappig wit fruit, een vleug amandeltjes en een verkwikkend schone afdronk.